Inför vistelsen

Hundpensionatet      Inför vistelsen     Vi som jobbar här     Hunddagis     Bad/klipp/trim     Öppet tider     Prislista

 

Att tänka på när du lämnar din hund:

Av hänsyn till våra inackorderingar, men också oss personligen, ber vi er att alltid kontakta oss och boka en tid innan ni kommer på besök och respektera våra öppet tider.

​Din hund skall vara rastad och kopplad då den kommer. Vi vill helst inte att hundarna kissar inne på gårdsplanen av hygieniska skäl.

​Kolla med oss innan du tar ut din hund ur bilen. Ibland hämtas/lämnas flera hundar samtidigt och då kan det lätt bli lite stressigt. Det är för allas trevnad att detta sköts lugnt och stillsamt.

Första gången man lämnar sin hund på pensionatet tar det lite längre tid att checka in. Ta med den tidsaspekten i beräkningen så att du inte behöver stressa.Om det är möjligt tycker vi at det är bra om du lämnar hunden på förmiddagen, då får din hund hela dagen på sig att landa och vi att lära känna den.

​Vi har allt din hund behöver men vill ändå att du tar med eget koppel, egen mat, något för hunden att ligga på och gärna en leksak och/eller tuggben/märgben som din hund gillar. Skålar håller vi med. Ger du din hund BARF eller hemlagad mat så är det inga problem, vi har frys.

Ta med vaccinationsintyg och en kopia på hundens försäkringsbrev.

Skriv gärna ett brev där du berättar om det är något speciellt vi behöver veta om din hund t.ex matrutiner, speciella egenskaper, allergier, eventuella småkrämpor, löp eller eventuellt förväntat löp.Medicinering är oftast inga problem men rådgör alltid med oss i förväg. Vi vill också ha telefonnummer till en kontaktperson (någon som kan hämta hunden om det skulle hända er eller hunden någonting) och övriga önskemål. I mån av tid har vi möjlighet att utföra bad och kloklippning efter önskemål – seprislista.

​Tillsammans installerar vi hunden i boxen och checkar sen in er och pratar en stund om hur just din/dina hundar är. Inackorderingsavtal skall skrivas och intyg skall visas. Tänk på att inte dalta med hunden då du lämnar den. Det bästa brukar var att bara lämna den och gå – med samma rutiner som när man lämnar hunden hemma i det egna hemmet t.ex  ”hej då, matte kommer snart”. Är du lugn blir hunden lugn, självklart är det lite omtumlande för de flesta hundar att komma på pensionat för första gången det är helt naturligt. Är din hund lite nervös för att bli lämnad kan jag ta hunden vid dörren i stället. Det brukar gå lättare om hunden lämnar husse/matte och inte tvärtom. Sen kan du i lugn och ro åka på semester/jobb och vi tar då hand om din hund på bästa sätt.

​Vill du sen förvissa dig om att allt går bra så är du välkommen att ringa eller maila så ska vi berätta hur hunden har det.

​Har du inte lämnat din hund tidigare eller kanske helt enkelt vill bilda dej en uppfattning om oss eller platsen du har tänkt lämna din hund på så är du välkommen att komma och titta men detta sker på avtalad tid och utan hund.

​Att du håller koll på din hund och ser till att den är frisk och fri från smittor när du lämnar den till oss förutsätter vi.

Att alla hundar är vaccinerade enl. gällande regler mot valpsjuka och parvo är ett krav vi har.  ​Eftersom som pensionatet ligger i skogen och dessutom i ett väldigt fästingtätt område är det bra om din är hund förpreparerats med något fästingmedel, dessa medel förhindrar samtidigt spridning av annan ohyra.

​​Skulle det som inte får hända, att just din hund blir sjuk när den är hos oss, så tar vi den till veterinären. Vi har veterinär som med kort varsel kan kommer på plats annars har vi 20 minuter till Bagarmossens djursjukhus. Naturligtvis försöker vi alltid nå dig för att rådgöra innan men finns det inte tid då hunden kanske blir akut sjuk så är beslutet vårt. Du får gärna tala om hur du vill ha det i sådana situationer redan innan när du lämnar hunden.

​Har din hund någon skada eller dylikt sen tidigare så berätta gärna detta så att vi vet att det inte är något som hänt nu. Det är alltid bra om jag vet så mycket som möjligt om hunden från början.

Håll avtalad tid!   Skulle ni komma försent blir det framförallt din hund som drabbas och det är definitivt ingen bra start på din hunds vistelse hos oss. ​Så ta hänsyn till detta när ni beräknar tidsåtgången för resa och själva inlämnandet. Försening innebär stress och stress smittar lätt av sig på din hund. Lugn och ro under ”inskolningen” påverkar däremot din hund positivt och tenderar att minska eventuell stress och oro när det är dags för dig att skiljas från din hund. ​Vår ambition är att hunden skall trivas och må bra under sin vistelse här hos oss. Och första intrycket är viktigt – framförallt för hunden.